Osale Euroopa päeva orienteerumismängus

Tähista Euroopa päeva Põlvas jalutuskäiguga, mille jooksul saad teada, kuidas Euroopa on esindatud sinu kodukohas.

 9. mai on Euroopa päev. See on päev, mil tähistatakse rahu ja ühtsust Euroopas. Sel päeval 1950. aastal esitas Prantsusmaa välisminister Robert Schuman ajaloolise deklaratsiooni, milles esitati idee uut liiki poliitilise koostöö kohta Euroopas, mis muudaks sõja Euroopa rahvaste vahel mõeldamatuks. Schumani ettepanekut loetakse praeguse Euroopa Liidu alguseks.

Tähistamaks Euroopa päeva on Põlvas  10. maini 2023 avatud Euroopa päeva orienteerumismäng.

Rajale minekuks tuleb oma nutivahendisse laadida Navicup rakendus ja seal valida Põlva rada. Seejärel avaneb ekraanil orienteerumispunktidega tähistatud linna kaart rajaga. Jõudes vabalt valitud järjekorras kontrollpunkti, avaneb ekraanil kolme valikvastusega küsimus, millele peab edasi liikumiseks vastama. Pole oluline, kas vastus on õige või vale, eesmärk on kontrollpunktid läbida ning jätkata sama teekonda. Raja läbimiseks pole ajalist piirangut ning poolelioleva teekonna võib rakenduses vahepeal pausile panna ning tulla selle juurde tagasi sobival ajal, kasvõi järgmisel päeval.

Euroopa päeva orienteerumismängul on Põlvas kaks rada ja need on avatud 10. maini. Kõigi raja läbinute vahel loosime välja toredaid auhindu.

Tähista rahu Euroopas jalutuskäiguga Põlvas!

Annely Eesmaa
Europe Direct Lõuna-Eesti Põlva infopunkti juht