Põlvas võtavad üksteiselt mõõtu maailma parimad tõukeratturid

14.-17. juulini peetakse Põlvas Eesti Tõukerattaliidu eestvedamisel tõukerataste maailmameistrivõistlused, mis toovad kokku Eesti ja maailma paremiku. Erinevate võistlusklasside kiireimad selgitatakse sprindis, kriteeriumisõidus, teatesõidus ja maratonis.

Võistlused algavad 15. juulil sprindisõitudega Põlva linnastaadionil, millele 16. juulil järgnevad kriteeriumi- ja teatesõidud linnatänavail. Võistlusnädalavahetus kulmineerib 17. juulil maratoniga.

Maailma tõukerattaspordi tugevaim riik Tšehhi on esindatud enam kui 40 sportlasega. Võistlustele on registreerunud ka tugev Soome koondis eesotsas mitmekordsete tõukerattaspordi maailmameistrite Kai Immoneni ja Hannu Vierikkoga, kellest viimane on Kickbike Worldwide tegevjuht ning tõukerattaspordi pioneer. Lisaks võib Soome koondise ridadest leida Alpo Kuusisto, kes on tõukerattal läbinud nii Tour de France'i kui Giro d'Italia.

Maailma tippudele pakuvad konkurentsi Eesti parimad tõukeratturid eesotsas koduse Tõukan Lõpuni sarja neljakordse võitja Kristi Johansoni ja kolmekordse võitja Ole Mustinguga. Lisaks on rajale oodata muude spordialade Eesti tipptegijaid ning nii võib stardijoonelt leida teiste seas käsipallikoondislase Henri Sillaste ja saalijalgpalli rahvuskoondise mängija Temari Nuuma.

Tulge kaasa elama!

KUNI LAUPÄEVANI on võimalus osta endale võistluskeskusest Põlva keskväljakul 5€ loosikupong. Laupäeval 16. juulil loositakse kõigi kupongi ostjate vahel välja Kickbike Racemax 28. Ratta võitja  selgub laupäeval Winny Puhhi kontserdi ajal Põlva Keskväljakul. 

Tõukerattaliit pälvis maailma parimate võõrustamise võimaluse juba aastaks 2020, kuid kahel korral tuli võistlused koroonaviiruse laialdase leviku tõttu edasi lükata.


Allikas: Eesti Tõukerattaliit