Tähemõrsja – Uma Pido eelkontsert Põlva Maarja kirikus

Uma Pido, ansambel Miinus Seitse ja instrumentalistid kutsuvad Põlva Maarja kirikusse kuulama Põlva kihelkonna rahvaviisidele ja -tekstidele loodud teost „Tähemõrsja", mille autor on helilooja Erki Meister. Ettekanne on Uma Pido laulupeo ametlik eelkontsert.

Põlva Maarja kirikus 31. mail, kell 19 toimuval kontserdil kõlavad Jaan Otsa dirigeerimisel Tähemõrsja ja Suure tamme lood, mis kulgevad traditsioonilise lugulauluna, rahvaviiside -ja tekstide arendusena.

Teose algversioon kanti 8 aasta eest, nüüd on dirigent Jaan Otsa ja helilooja Erki Meistri nägemuses teosest valminud uus versioon, lisaks keelpillidele on lisandunud on puhkpillikoosseis: trompet, tromboon, oboe, fagott, klarnet, saksofon ning flööt.

Tähemõrsja instrumentalistid on professionaalsed muusikud, keda kõnetab meie pärimus. „Kuigi nende igapäevatöös võib olla rohkem debussylikke või beethovenlikke  noote, kõlab „Tähemõrsja" klassikalistel pillidel imeliselt," kinnitab teose autor, helilooja Erki Meister.

Tähemõrsja vokaalosasid kannab ansambel Miinus Seitse: pea 20 aastat koos käinud sõpruskond, kes armastavad muusikat, armastavad koos luua ja väljakutseid vastu võtta. Eriline koht ansambliliikmete südametes on rahvamuusikal, vanal Võromaal, Moostes toimuval Eesti rahvamuusikatöötluste festivalil Mooste Elohelü ja muidugi Uma Pidol!

„Seisame ka 1. juunil Intsikurmus Uma Pido lauljate ridades ja väga ootame seda suurt pidu, mis toob võrokesed tervelt Eestimaa kokku," sõnab Liivi Tamm, kes on üks „Tähemõrsja" lauljatest. „On uhke tunne olla osalised. Soovime omalt poolt „Tähemõrsjaga" teha kummarduse vanale Võromaale ja siinsetele inimestele."

Tähemõrsja muusikud
Instrumentalistid: Arvo Leibur ja Kaidi Ugandi (viiulid), Liisi Rusnak (vioola), Andreas Lend (tšello), Imre Eenma (kontrabass) Ivar Kiiv (tromboon), Mihkel Kallip (trompet), Olev Ainomäe (oboe), Kristjan Kungla (fagott), Helena Tuuling (klarnet), Kalle Klein (saksofon), Margarita Meister (flööt), Kaspar Eisel (löökpillid).

Miinus Seitse: Ester-Silva Alperten, Sille Tamm, Helen Põldmäe (sopranid), Anne Muldme, Liivi Tamm (aldid), Erki Meister, Tarmo Selter, Fred Viidul (tenorid), Tambet Tamm, Marek Tamm, Paul Taklaja, Risto Muldme (bassid). Juhendaja: Anne Muldme. Tähemõrsja dirigent on Jaan Ots ja Tähemõrsja autor Erki Meister

Kontsert leiab aset Põlva Maarja kirikus 31. mail kell 19. 

Pilet 10 eurot, Uma Pido lauljatele ja pillimeestele sooduspilet 5 eurot enne kontserti kohapeal.

Lisainfo:
Liivi Tamm
510 7011