Alanud on Põlva kultuurikeskuse katuseterrasside ehitus

Põlva kultuurikeskuse hoones on alanud ümberehitustööd, mille tulemusel valmib kultuurikeskuse katusel ligikaudu 700 ruutmeetril ainulaadne Taevapark. Töid teostab ehitushanke võitnud OÜ Betoonkivi.

Taevapark on Põlva kultuurikeskuse katusele ehitatav multifunktsionaalne vaba aja veetmise paik, kus erinevatel katusetasapindadel on suvelava ja kohvikuala, aga ka vaateplatvorm ja päikeseterrass. Ainulaadne Taevapark sünnib ajaloolisel aastal, mil Põlva on osaks Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinnast.

Põlva vallavanem Martti Rõigas: „Taevapargi ehitusega saavad ühtlasi lahendatud ka pikaajalised probleemid kultuurikeskuse katuse läbijooksuga. Vihmavesi on läbi aastate olnud probleemiks. Ehitusekspertiisi hinnangul oleksime pidanud kiiremas korras välja vahetama ka katust toestavad fermid, nüüd saab seegi töö tehtud."

Taevapargi ehitustööd lähevad maksma 808 644 eurot, millest Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme toetus on 409 694 eurot. Järelevalvet tööde üle teostab Kojak OÜ.

Põlva Kultuurikeskuse direktor Eerika Mark: „Taevapargist saab elamuslik avalik ruum ja ainulaadne sündmuste korraldamise koht Põlvamaal, kust avanevad imeilusad vaated meie armsale põneva reljeefiga linnale. Tore, et augustikuust alates saavad need avatuks kõigile. Kogu katusepark saab olema igapäevaselt avatud kõigile külastajaile, on sobilik näiteks haridusasutustele õuesõppe programmide läbiviimiseks ja kindlasti kaugtöö tegijatele."

Taevapargi pidulik avamine toimub 16. augustil 2024.

Uue koha pühitsevad avakontserdiga sisse Kolmeteistkümne Assüüria Püha Isa kloostri koor ja arhimandriit Serafim Bit-Haribi Gruusiast. Sündmus kuulub Euroopa Kultuuripealinn Tartu2024 põhiprogrammi (Festival „Taevapargi pühitsemine" 16. – 25. august 2024).

Festivali raames jõuavad Taevaparki esinejaid üle maailma! Sealhulgas Jaapanist, Kanadast, Gruusiast, Türgist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Šotimaalt. Lisaks on oodata suve lõpul esinejaid katusele nii Haitilt USAst kui ka Taanist.    

Sündmuse info:
https://tartu2024.ee/programm/taevapargi-puhitsemine-1/
https://www.kultuurikeskus.ee/